​Testet «profflivet» på Mallorca

Postet av CK Nittedal den 4. Mar 2017

For første gang på mange år har CK Nittedals aldersbestemte klasser (10-16 år), landevei, vært en uke på treningsleir på Mallorca.

Med seg på laget hadde rytterne treneren sin Emma Kristine Skjerstad, og pappaene sine som støtteapparat. Uka har gitt rytterne et lite innblikk på profftilværelsen; sove, spise, sykle, sove, spise, sykle, sove, spise, sykle også videre.

Hele vinteren har rytterne trent styrke, løping og spinning, under dyktig ledelse av Emma. I tillegg har rytterne trent på egenhånd. Det har gjort dem godt rustet til en god treningsuke på landeveissykkelen. Og det var bra, for det ble flere titalls mil og mange timer på setet.

Allerede første dagen kjørte Emma og rytterne en 7 mils tur, med pappaene på slep. Ukas største kraftanstrengelse var nok på tirsdag. Turen var på ca 11 mil, og over flere fjell, til sammen 2000 høydemeter, ifølge trener Emma. En tur som tok 6 timer, inkludert lunsj. En treningsleir på Mallorca innebærer en del høydemetre, og bakker som måles i % stigning.

Fordelen med at det går oppover er at det må gå nedover igjen. Rytterne (og pappaene) var glade for at det gikk nedover i de bratteste partiene, som var bortimot 12 %. Arbeidet med å opparbeide seg sykkelbukseskille er også en «viktig» del av det å være en syklist. Heldigvis gikk arbeidet av seg selv da sola viste seg fram så godt som hver dag og temperaturen var bra, slik at man kunne bruke korte sykkelbukser.

En slik uke gir rytterne en god oppkjøring til sesongen som starter for fullt i slutten av april. De har hatt harde økter hvor de har kjent på og presset egne grenser, og noen lettere økter for restitusjon. Alle økter godt planlagt av Emma. Det var verdifullt for rytterne at hun hadde mulighet til å være med dem. Skal man dømme etter rytternes egne utsagn var nok dette ikke siste gang CKNs aldersbestemte landeveisryttere er å se på denne øya.

Tekst: Mette Nilsen, foto: Claus Nilsen
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline