Sykkelskolen er tilbake!

Postet av CK Nittedal den 21. Apr 2017

Etter et par års pause relanserer CK Nittedal nå den populære sykkelskolen. Fire onsdager i mai arrangerer vi sykkelskole for barn mellom 6 og 12 år i Varingskollen.

Påmelding her!

1: Sykkelskole for deg mellom 6 og 10 år:

Denne skolen vil styrke generelle sykkelferdigheter. Den første kvelden vil gå med til å bli kjent, lære litt om innstilling av sykkelen, gjøre enkle øvelser på sykkel som. f.eks. å holde balanse, følge makker, snegling, sisten, myk oppbremsing m.m.

Kveld nr. 2 vil bli brukt til å trene bremsing, giring og sving. Barna vil få innføring i hvordan de på best mulig måte bremser og girer på forskjellige underlag. Vi vil trene på å være bevisste på å velge riktig inngang og utgang av sving. Alt dette vil gjøre dem til bedre og sikrere syklister. Dette har de med seg videre fremover.

Kveld 3 blir det full fart. Da skal vi sykle i terrenget. Det er tekniske løyper hvor vi oppsummerer og tar i bruk det vi har lært om sykling de to første kveldene. Noen av øvelsene vil også bli repetert da det kreves mer enn to kvelder på å lære seg disse.

På kveld 4 vil det bli avholdt et lite ritt, og sykkelskolen avsluttes med utdeling av premier og diplomer. Du er nå klar for å bli med å sykle i terrenget, og hos oss vil du vil finne en gruppe som passer ditt nivå dersom du ønsker å bli med oss videre.

2: Sykkelskole videregående gruppe for deg mellom 9 og 12 år:

Det blir i år videreført en gruppe for de som ønsker større utfordringer, større fart og høyere tempo. Denne gruppen er for barn med god motorikk, god kondisjon og som liker å ta i litt. Første kvelden blir vi kjent med hverandre og optimaliserer innstillingene på syklene. De to neste kveldene vies til å kjøre på stier og grus. Den siste kvelden vil det bli avholdt et lite ritt sammen med de andre på sykkelskolen, og vi avslutter med utdeling av premier og diplomer. Videregående gruppe vil ha et begrenset antall plasser og maks antall er 12 barn, så vær rask med påmelding. NB! Merk påmeldingen med Videregående.

Sted, dato og tid for gjennomføring:

  • Dag 1: Varingskollen, øvre parkeringsplass, onsdag 3. mai. Tid: 18.00 – 19.15
  • Dag 2: Varingskollen, øvre parkeringsplass, onsdag 10. mai. Tid: 18.00 – 19.15
  • Dag 3: Varingskollen, øvre parkeringsplass, onsdag 24. mai. Tid: 18.00 – 19.15
  • Dag 4: Varingskollen, øvre parkeringsplass, onsdag 31. mai. Tid: 18.00 – 19.15

VIKTIG:

  • Alle må bruke hjelm.
  • Deltagelse på sykkelskolen koster kr. 500,-. Dette inkluderer medlemskap i CK Nittedal denne sesongen, forsikring, deltagelse på sykkelskolen med premie, diplom, litt bevertning på avslutningen og kanskje noe mer (Barn som er allerede er medlemmer betaler kr. 250,-).
  • Påmelding til sykkelskolen i skjemaet under.
  • Frist for påmelding er satt til 30. april, men vær rask. Sykkelskolen har tidligere blitt fulltegnet på en kveld og det er begrenset antall plasser.

Kontaktperson for sykkelskolen: Rune Hanken, sykkelskolen@gmail.com

Meld på ditt barn her!
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline