Nervepirrende gatekrig i Sverige

Postet av CK Nittedal den 17. Jul 2017

Kenneth Wilskog.

For 41. gang ble U6 Cycle Tour arrangert i Tidaholm i Sverige 10.-15. juli. 

CK Nittedal stilte med fem ryttere og Emma Skjerstad fra IF Frøy, i det seks dager lange etapperittet. 

Disse rytterne var med:

 • Halvard Holen i M13-14
 • Sara Ulvang i K13-14
 • Line Kristiansen i K13-14
 • Christoffer Nordal Nøst i M15-16
 • Kenneth Wilskog i Herrer elite
 • Emma i Kvinner elite 

Første etappe, en prolog var for aldersklassen M/K 13-14 år 1,8 km lang. For de eldre klassene var den 3,2 km. Av Nittedals ryttere syklet Line inn til beste plassering med en strålende 8. plass.

Christoffer Nordal Nøst.

Etappe to var fellesstart. For den yngste klassen som CK Nittedal var representert i, var etappen 42 km lang, og rittets lengste etappe for deres del. For Christoffer og Emma var etappen 84 km, og Kenneth måtte igjennom 147 km. Rytterne jobbet som helter og var fornøyd med egen innsats etter at rittet var kjørt.

Jernvilje

Den tredje etappen var den lengste etappen for eliteklassene med hele 186 km for herrene og 93 km for damene. 93 km var også lengden M15-16 skulle kjøre. Det er 13 km lengre enn norske regler tillater for denne klassen. 

Vinneren på denne etappen hadde gjennomsnittsfart på 40,4 km/t. Dette var en smule for fort for CK Nittedals Christoffer, som er debutant på sykkel denne sesongen. Men han kan være svært fornøyd med å fullføre etappen etter å ha syklet så fort han kunne i ni mil, uten særlig hjelp fra andre ryttere. Det kreves jernvilje for å klare det. 

Sara, Halvard og Emma var alle med sine hovedfelt inn til mål. Kenneth kom i mål med et felt like bak hovedfeltet.

Gatekrig og mange velt

Gatekrig eller gateritt som det også kalles, var rittformen i etappe fire. Runden var 2,3 km lang og ble syklet ulikt antall runder tilpasset aldersklassene. Løypa var flat, men smal og med fem skarpe svinger. Det gikk «rolig» for seg for Halvard og Sara i 13-14 årsklassene, og for Emma i dameklassen. Med rolig menes at alle som startet kom i mål. 

Hastigheten var likevel høy, og det var kamp om posisjoner hele veien i alle klassene. Da det var herrene i eliteklassen sin tur, kunne vi merke at det var et uro i feltet da master ble kjørt. Dommeren hadde sitt svare strev med å holde rytterne bak bilen. Det endte med en velt før master gikk. 

Vår rytter, Kenneth, landet heldigvis på toppen, og var klar igjen da master gikk etter omstart. Det var 18 nervepirrende runder. Det var heldigvis ikke flere uhell for Kenneth sin del, selv om flere andre ryttere gikk i bakken. 

Om det var hektisk mens herrer elite kjørte, var det ingenting mot hva det ble da «krigerne» i M15-16 var i gang. Første velt kom allerede 100 meter etter start. Vår rytter Christoffer var med i den, men også han landet på toppen, og kom seg videre da master fortsatte rittet. 

I løpet av de 15 rundene denne klassen kjørte, var det seks velt bare der CK Nittedal hadde basen sin. Det var til tider hektisk med å få ryddet ryttere og sykler ut av veien i tide før neste rytter kom. For støtteapparatet til CK Nittedals ryttere var ikke plasseringene så viktige etter denne etappen, bare alle kom helskinnet (bokstavelig talt) til mål.

Tempo

Etappe fem var nok en fellesstart og foregikk uten den store dramatikken. Det var mange plastrede armer og bein å se etter gårsdagen. Noen begynte nok å kjenne på at beina hadde tråkket en del mil. Siste og sjette etappe var igjen en tempo. 8 km for 13-14 års-klassene og 14 km for de eldre. Emma syklet inn til beste plassering, blant våre, med en god 10. plass.

 • Etter seks etapper og 135,5 km endte Sara til slutt på en flott 17. plass. 
 • Halvard, også med 135,5 km endte på en god 24. plass, under fire minutter bak vinneren. 
 • Sykkeldebutanten Christoffer hadde lagt bak seg 293 km og endte på en fin-fin 113. plass. 
 • Emma, også med 293 km, syklet seg inn til en strålende 16. plass. 
 • Og Kenneth endte til slutt på en solid 42. plass, etter totalt 520 km på sykkelen. 

Da gjenstår det bare å sitere Facebook-siden til TV2 Sykkel: «Sykkelryttere – tøffere idrettsutøvere finner man ikke». 

Halvard Holen.


Sara Ulvang

Emma Skjerstad


Tekst: Mette Nilsen. Foto: Ståle og Claus Nilsen
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline