U6 er ingen spøk!

Postet av CK Nittedal den 15. Jul 2015

Tekst og aktiv utøver Line Kristiansen (12). Foto: Laila Jensen
Mandag 6. juli 2015 startet alvoret i Tidaholms gater. Kl 09. 53 startet Anders Lund sin første etappe det første året han kjører U6. Anders (15) hadde stor fart og ente på en 65. plass og 41 sekunder etter vinneren. 9 minutter etter startet Olav Hjemsæter (16) som er eldst i klassen menn 15/16. Olav kjørte bra og endte på en 43. plass, 32,3 sekunder etter vinneren.

5 timer etter startet alvoret for den yngste blant Nittedals utøverne. Line Kristiansen (12) startet i jenter 10-12 år. Line var veldig spent og startet med sommerfugler i magen og et stort smil i ansiktet. Line kjørte inn til beste tid og ledet lenge. Til slutt endte hun på en 2. plass på tiden 02,43,7.

En time senere startet storesøster Hedda Kristiansen (14) med en stor heiagjeng i løypa var hun klar for å ”brake løs,” som hennes trener sier. Hedda sykler i jenter 13/14 år klassen og nivået er høyt og svært jevnt i denne klassen. Hedda kjørte en bra tempo og endte på 16. plass, 30 sekunder bak vinneren. Hedda og gutta var ikke helt fornøyd, men det kommer fem nye muligheter.

Tirsdag 7. juli 2015 var det fellesstart som sto på programmet. Hedda var først ut og startet kl. 09.08. Klassen J 13/14 år skulle kjøre to runder av 17 km. Hedda hang på i begge rundene og plasserte seg bra til i feltet for en spurt. I et stort felt på 15 ryttere endte Hedda på en 12. plass og fikk lik tid som vinneren.

Kl 10.02 startet lillesøsteren Line. J11/12 år kjørte en runde av 17 km. Den finske jenta Anniina Ahtosalo i den gule ledertrøya kjørte fra start og fikk med seg fire andre jenter. Line var en av dem. 6.5 km til før mål kjørte jenta i den gule ledertrøya i fra feltet med fire ryttere. Hun fikk ikke lov å kjøre alene for Line hang på. I spurten kom jenta i en gule ledertrøya opp på siden av Line og vant spurten med 40 cm.

Line kjører tempo.
Guttene i 15/16 års klassen startet 10.45. Anders og Olav hang med i det tøffe hovedfeltet. Anders falt litt av etter første runden, men hang med et mindre felt inn til mål. Olav hang lenge med i hovedfeltet, men var involvert i en velt på andre runden og mistet hovedfeltet. I den fjerde runden hadde han maks uflaks og punkterte også! Begge gutta tok seg til mål etter fire tøffe runder.

Onsdag 8.juli 2015, var det ny fellesstart med oppoverbakke spurt til mål. Line var førstemann ut av Nittedals-rytterne.

Det var forferdelig mye regn da Line startet, feltet gikk rolig og i mål kom de oppover bakken en etter en med litt mellomrom. Line kom litt etter førstemann. Med en gang Line hadde kommet i mål startet menn 15/16.

Guttene hadde lykken med seg i dag og kjørte bra begge to. Olav litt foran Anders som kom rett bak det store feltet som Olav var med i. Olav fikk en flott 25. plass og Anders fikk en 71. plass og var bare 17 sekunder bak feltet i mål.

Anders i aksjon.
Hedda startet kl 16.00 etter senior-klassen. I starten var det mye rykk og napp. I begynnelsen av bakken var det flere ryttere som forsøkte seg på å rykke fra feltet. Hedda lå fint i feltet og endte på en kjempebra 8. plass med lik tid som vinneren.

Torsdag 9.juli 2015 er det den fjerde dagen og som tidligere år er det gateritt i U6. Line var første CK-rytter i aksjon. Line hadde som taktikk å kjøre hardt i alle de fire rundene. For så å spurte med de kreftene hun hadde igjen, men det ble ikke slik. Line kjørte førsterunden og så rykket to andre ryttere på andrerunden og fikk en luke. Line måtte kjøre det hun hadde og tok de igjen. Da de tre rytterne nærmet seg mål var det Line som startet spurten. Da det var igjen 50 cm kom Anniina Ahktosalo opp på siden og vant med 10 cm.

Hedda startet kl 14.10 og hun følte at beina var gode og var klar for kamp. Jentene i denne klassen rykket til fra start. Hedda ble liggende på halen i feltet og kom seg aldri helt opp. Til slutt ble hun liggende i et mindre felt og var 01:14 minutter bak lederen i mål.

Kl 17.10 startet G 15/16 år. Dette var en stor gruppe og derfor var det satt opp to felt i denne årsklassen. Både Olav og Anders stilt i felt to. Olav lå foran med fem andre og de kjørte sammen inn til mål. Olav fikk 3. plass i det andre feltet. Anders klarte ikke å henge på feltet og kjørte sammen med en mindre gruppe lenger bak. Han var aktiv i feltet sitt og var oppe og dro.

Olav i aksjon.
Fredag 10. juli 2015
foregår rittet i Ekdalen, litt utenfor Tidaholm. Dette rittet er også fellesstart. Hedda skulle kjørte en runde av 33 km og startet tidlig på morgningen. Hedda var med feltet lenge. I en lang bakke ca 1 mil før mål gikk det et rykk. Hedda ble hindret av ryttere foran seg og var ikke med feltet opp bakken. Hedda og en rytter fra Stavanger kjørte sammen og klarte nesten å hente hovedfeltet opp igjen. Hedda endte på en 10. plass, 19 sek. bak vinneren i mål.

I G 15/16 år skulle det kjøres 2 runder i den samme løypa. Olav startet på første rad og hang med i og kjørte kjempebra. Olav var med feltet helt til mål og fikk en 14. plass, 4 sekunder bak vinneren. Anders var utsatt for en liten tur ut i grøfta og mistet feltet og han valgte å gi seg etter en runde.

Så var det Line som skulle starte. J 10/12 år kjørte to mindre runder. Den finske jenta i den gule ledertrøya rykket til rett etter start og fikk en luke. Line kjørte på og fikk omsider ryggen. Line og den finske jenta kjørte sammen på andre runden. Den finske jenta fikk på nytt en liten luke rett før den siste bakken før mål og det var håpløst å prøve og hente henne igjen. Line endte på en ny 2. plass 15 sekunder bak vinneren.

Lørdag 11.juli 2015 er den siste dagen og det sjette rittet i U6. På programmet er det tempo på 4 km for Line, 8 km får Hedda og 14 km får Olav og Anders.

Klassen til Line startet tidlig og Line startet nest sist i sin klasse. Det ble en tøff tempodistanse etter mange dager med ritt, men det holdt akkurat til en 2. plass og med det 2. plass sammenlagt.

Hedda startet ca midt i feltet og ble tatt igjen av hun som startet bak seg, hun kom på 3. plass. Hedda ble kjempe fornøyd med en 15. plass siden hun ikke er en temporytter. Hedda var ikke så langt bak noen av de beste temporytterne i klassen 13/14.

G 15/16 år var siste klasse som startet. Anders gjorde det kjempebra og kom på en 63. plass. Olav som hadde fått en advarsel etter det første rittet for ikke å ha holdt korrekt i styret. Litt uklare regler og ulik praksis av dommerne medførte at han på nytt fikk en advarsel for det samme forholdet og ble dessverre disket.

Alle resultatene ligger her

Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline