Fem unge ryttere syklet NM

Postet av CK Nittedal den 23. Jul 2015

NM rundbane, lørdag

Første mann ut i NM-løypa var Jørgen Thingvold (10). Med glimt i øyet kom han seg til start og i full fart ut i en løype med litt gjørme og våte fjell. Jørgen måtte dessverre bryte etter å ha kjørt litt feil.

Så var det de aller yngste sin tur. Linnea Løvhaugen (8) og Brage Lidsheim (9) kjørte flotte løp og kom blide og fornøyde i mål. I klassen 6-9 år som de kjører har man ikke rangering.

Litt senere var det Hedda Kristiansen (14) sin tur. Hun skulle ha to runder i mellomlang løype på totalt 6 km. Løypa går hovedsakelig på sti, men med innslag av noe traktorvei og fjell. Etter U6 på landevei har det vært en kort uke å omstille seg på. Fra landevei til terrengsykling på en uke krever litt. Hedda får en god start og ligger som nr. 3 når det bærer ut på sti. Dessverre blir det litt knall og fall på turen i en våt og glatt løype og Hedda ender til sutt på en fin 5 plass.


Hedda i starten av rundbanerittet.

Kl. 10.00 var det Line Kristiansen (12) sin tur. Hun skulle ha 1 runde i mellomlang løype på totalt 3 km. Line fikk en god start og lå i tet, men gjorde noen småfeil i det tekniske partiet og ble passert av ei jente fra IF Frøy som kjører på hjemmebane. Line syklet inn til en flott 2. plass i denne klassen.

NM sprint, søndag

Sprint Terrengsykling gjennomføres som for ski. Man starter med en prolog, de 32 beste tidene går videre til 1/8 finaler med 4 ryttere i hvert heat. De to beste går så videre. I de klassene hvor det ikke var så mange deltagere gikk man rett videre til kvartfinaler. For klassen 10, 10-12 år ble det kun kjørt prolog hvor tiden ga plassering. Løypa denne dagen var kort og eksplosiv med mye motbakker til å begynne med.

Jørgen Thingvold (10) hadde start nummer 1 og kjørte inn til tiden 07:23,2. Det er ikke rangering i denne klassen.

Line Kristiansen (12) i klassen 11-12 år hadde start nr. 62 og kom seg fint ut i starten med ønske om revansje fra lørdagen. Men det er ikke bare å slå noen på hjemmebane, og det endte på en ny med en flott 2. plass til Line på prologen.


Line ut fra start i prologen.

Hedda Kristiansen (14) kjørte denne dagen i klassen 13-14 år og med 15 jenter til start. Hedda var heltent og klar for revansje etter lørdagens knall og fall. Hun kjørte en sterk prolog og kom inn til en fin 4. plass og klar for kvartfinale.

Med ca. 1,5 times pause var det klart for kvartfinalen der fire jenter stod på startstreken med ønske om videre kvalifisering. Kun to kunne gå videre. Hedda tok starten, noe som er viktig før man kommer inn på smale stier, og hun holdt ledelsen helt inn til mål og gikk med det videre til semifinalen.

Der fikk Hedda nok en god start og lå som nr. 2 ut fra start. Hun holdt 2. plassen helt inn i mål, mens publikum kunne følge rittet på storskjerm. Dermed ble det finale på 14-åringen.

Fire jenter stod på startstreken. Det ble en jevn start og Hedda og to andre jenter knivet om posisjon, men Hedda må gi tapt i et krevende parti. Hun kjørte inn til en sterk 3. plass i NM sprint.


Hedda på vei til mål i sprintfinalen.

Alle resultatene ligger herHedda på NM-pallen.Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline