top of page

Våre aktiviteter

I CK Nittedal har vi medlemmer som elsker sykling, enten det er langs veien, på stiene i skogen, i pumptracks, sykkelparker eller på flytstier til fjells. Det er utøvere som konkurrerer i enduro, landevei, terreng rundbane, utfor, pumptrack, på zwift-systemet. På vinterstid trenes det på isete stier utendørs, styrke i Bjertnes-labben, spinning på Myrens eller på zwift hjemme i stua. Vi har aktivitet fra de minste, til master og veteraner. 
CKN enduro.png

Enduro kan kort beskrives som en terrengrittform som forener egenskaper fra både utfor og rundbane, men har også noe eget ved seg. Det finnes flere former, men det vanlige er at det er 3-4 etapper med grovt terreng, mest nedover men også bortover, som skal forseres. Rytterne har tidslommer i mellom etappene hvor de må forflytte seg selv og syklene til start. Med andre ord trenger rytterne å være i god form samt ha gode tekniske egenskaper for å hevde seg. Det er vanlig å benytte stisykler, fulldempede terrengsykler med 120-160 mm vandring på demperne.

terreng.png

Terreng sykles i løyper med blandet underlag, gjerne en blanding av grove skogsløyper, stier, jevne grusveier, og noen ganger delvis på asfalterte veier. Det konkurreres i grenene Rundbane og Maraton. Maraton er en videreutvikling av Rundbane, men har betydelig lengre løyper. I 1996 ble Rundbanesykling en olympisk sport, og det er den eneste terrengsykkelgrenen som blir utøvet som en olympisk øvelse.

landevei CKN.png

Er en populær sykkelsport som blir arrangert på eksisterende landeveier, og det brukes racersykler. Sporten er populær over store deler av verden, men spesielt i Europa. I landeveissykling konkurrerer man i ulike typer ritt. Noen ritt arrangeres som fellesstart, der førstemann i mål vinner. Andre ritt arrangeres med individuell start der man sykler mot klokka. Denne formen kan også brukes i lagkonkurranser. Noen ritt er endagsritt, mens andre arrangeres med flere etapper, der man kårer vinnere både på de enkelte etappene og sammenlagt.

spinning CKN.png

Spinning er innendørssykling på faste sykler. Du kan selv regulere hvor mye motstand du får i hvert tråkk. Det er en meget effektiv treningsmetode, hvor en ofte trener intervaller. Det fine er at flere kan delta på egne premisser ettersom det er du selv som regulerer motstanden. Vi trener hele vinteren på Myrens treningssenter i Nittedal.

 

 

Mer info om treningstider og kostnader. 

bottom of page