top of page

Sport 1 Mila er avlyst – her er årsaken

Kjære rytter!

Vi synes det var skikkelig leit å måtte avlyse Sport 1 mila. Det var ikke noe vi gjorde med et lett hjerte. I dette skrivet ønsker vi å fortelle årsakene til avlysningen.

 

Vi har fått vår godkjenning fra Statens vegvesen. Vi har også gjennomført en ekstra runde med utdanning av stasjonære vakter. Vi hadde medlemmer nok til alle andre dugnadsoppdrag.

 

Den 30. april og den 6. mai var vi sist i samtale med saksbehandleren på Statens vegvesen vedrørende rittet. Da hadde saksbehandleren ikke noen kjennskap til veiarbeidet. Så fikk vi tilfeldigvis tilsendt et bilde i går, som viste igangsatt veiarbeid i rittraseen med lysregulert omkjøring på grusvei.

 

Vi vurderte saken dit hen at det ble umulig for oss å gjennomføre rittet.

 

Alternativer?

Sikkerheten må komme først, deretter det sportslige. Hvis vi begynner med det sportslige. Det åpenbart ikke mulig å kjøre et TT-ritt gjennom en gruset omgjøring med lysregulering.

 

Kunne vi endret start og målgang? Vi må ha start og målgang ved siden av veien, altså ved en parkeringsplass. Det er også behov for tilgang på strøm ved start og mål. Den eneste andre plassen det kunne ha vært er ved Harestua kro. Men da ville vendepunktet skjedd litt etter togundergangen. Det hadde ikke vært ideelt av sikkerhetsmessige årsaker. Vi kunne ikke heller lagt vendepunktet ved rundkjøringen ved avkjøringen til Rv4. Da hadde rittet blitt for langt, og det hadde igjen vært noen mer risiko forbundet med den løsningen.

Slik vi vurderte situasjonen fantes det ikke alternativ start og målgang. Konklusjonen ble da at vi måtte avlyse rittet.

 

Hva skjer nå?

Vi har tatt kontakt med NCF vedrørende saken, og de vil ha en dialog med Veidirektoratet. Ved godkjenninger av TT-ritt mener vi at det er åpenbart at Statens vegvesen bør ha som rutine å sjekke veiarbeider i aktuell strekning og tidspunkt. Så får vi håpe at rutinene blir tilpasset våre behov som arrangør, slik at ryttere ikke må oppleve dette igjen.

Dette er et tilfelle av Force majeure. En uheldig tilfeldighet som ligger utenfor vår kontroll. Vi har gjennomført alle de forberedelser vi skal i forkant av rittet. Dette er en beslutning vi har diskutert med NCF. Det betyr at startkontingenter ikke vil bli tilbakebetalt.

Vi er imidlertid opptatt av å gjennomføre ritt. Vi leter nå aktivt etter en ny dato i begynnelsen av juni. Vi vil ikke legge dette rittet for nær andre TT-ritt i området. Alle som meldt seg på Sport 1 mila vil naturligvis være velkomne å delta, uten å måtte betale ny startkontingent.

 

Vi håper på forståelse og ønsker alle ryttere velkommen i juni.

SAfcaX+eSRi28MnBesdMaQ.jpg
bottom of page