top of page

God Jul og Godt Nytt År allesammen!

Oppdatert: 21. des. 2019

Det har være et begivenhetsrikt år 2019. Klubben vår ble 25 år, og det tror jeg mange i Nittedal har fått med seg. At flere skulle få med seg at det finnes en sykkelklubb i Nittedal var også målet med året. Synlighet. Vi skulle synes mer i Varingen, og ellers i lokalmiljøet. Selv om det er et Sisyfos-oppdrag – det kan aldri bli nok uansett hvor mye en får til – er det ikke noe vi skal slutte med i 2020, men heller bygge videre på.


Uansett har jeg regnet til 13 forskjellige artikler i Varingen om CK Nittedal i 2019. Klubben har også være omtalt i terrengsykkel.no og landevei.no.


Bli med på en kort tilbakeblikk for 2019, og se på noe mer av det vi fått til. Dette bli en form for kavalkade sett fra styreleders posisjon, og jeg får ikke med meg alt. Det er på en måte bra det! Klubben skal jo være større enn det én enkeltperson klarer å få med seg. Det er også min unnskyldning til alt og alle jeg glemt!

Flere av CK Nittedals medlemmer var med på Lofoten Insomnia. Det var noe av det Varingen skrev om våre aktiviteter.

Tilbakeblikk 2019 - året klubben ble 25 år

Året begynte med et sykkelritt litt utenfor det normale. Nedover Varingskollen! Hakadal Enduro Snowhill Race var en nyvinning tenkt opp av Stian og arrangementsgruppa kring Hakadal enduro. Rittet ble en suksess med 42 påmeldte. Det søk også opp en del publikummere og rittet fikk publisitet i Terrengsykkel.


Videre ble første versjon av CK Nittedals klubbhåndbok ferdig. Mette ordnet i løpet av året med en beredskapsplan, og så har vi lagt til statutter for æresmedlemmer i klubbhåndboken.

I 2019 ble vi også ferdige med en økonomihåndbok. Å ha et ryddig forhold til penger er nok den viktigste oppgaven et styre har. At CK Nittedal har hatt Morten som kasserer er en svært viktig årsak til denne ryddigheten. I 2019 etablerte vi et nytt regnskapssystem slik at vi nå kan godkjenne bilag elektronisk via en app og det er blitt litt enklere med synkronisering mot bank. Når vi likevel snakker om penger, så har vi flyttet en god del penger til et høyrentekonto i 6 måneder. Det betyr at vi får litt mer rente, men at vi samtidig ikke binder opp penger i sesongen.


Ny nettside

Vi etablerte en ny nettside i 2019. En svært så gul nettside! Den er mer tilpasset mobil og nettbrett, og det finnes en god del verktøy som kan forenkle og forbedre kommunikasjon med medlemmene. Vet du for eksempel at vi har en chat-funksjon på nettsiden? Der kan en chatte med CK Nittedals «medarbeidere». Det er kanskje ikke så viktig for medlemmer, men spesielt kring tiden før sykkelskole var det nok en viktig medium for foreldre som lurte på både det ene og det andre.


Mange har ønsket seg ytterligere en kanal for kommunikasjon enn via forskjellige grupper på Facebook. Via vår nettside kan en også knytte en app. Det er en enkel app, hvor det er mulig å etablere forum for toveis-kommunikasjon. Litt som Facebook, men da trenger en ikke å være på Facebook for å få med seg alt. Kanskje vi skal prøve ut det i 2020?

Slik ser CK Nittedals-appen ut.

Aktiviteter utover det vanlige

Det er sykling vi driver med. I mange former. Vi ønsker også at flere skal begynne med sykling. Spesielt så ønsker vi at noen flere ungdommer skal få lov til å teste ut sykling. Vi har derfor kjøpt inn en del rekrutteringssykler til utlån.


Vi prøvde oss også med et nytt konsept – Søndagsturen. Vi skal vel ikke skryte på oss noen stor suksess. Men selv suksesser har begynt i det små. Det var alltid noen som ble med oss, og når vi hadde som flest var vi en fin gruppe på cirka 10 syklister.

En stor suksess i 2019 var Sykkelskolen. Den ble fort fulltegnet, og vi fikk også med oss noen av de yngre syklistene inn i en ny satsing – Sykkellek. Det er aktivitetsnivået mellom Sykkelskolen og trening for aldersbestemte. Kine har vært helt uvurderlig for gjennomføringen av Sykkelskole og etableringen av Sykkellek. Alle ungdommer (og voksne) som stilte opp som trenere og ledere har naturlig nok også være viktig del av at det ble så vellykket som et var.


Hva syns dere om klubben?

Det er helt vesentlig at vi i ny og ne spør medlemmene hva de synes om klubben. Det gjorde vi i forkant av utviklingen av virksomhetsplanen. Og vi gjennomførte en nesten lik undersøkelse også i år. Vi fikk noen flere svar, og faktisk ble svarene overlag litt bedre enn de i første runde. Vi kommer nok til å gjennomføre en slik undersøkelse også i 2020, så får vi håpe på gode resultater også da.Ritt

Vi skal bli kjent som en sikkelig god arrangør står det i vår visjon. Og akkurat det er ikke en fremtidsvisjon. Der er vi nå, selv om alt er sårbart og personavhengig. Jeg har alt fortalt om vårt første ritt som var i februar, Hakadal Snowhill. Det gikk knirkefritt. Det kan en ikke si at vårt neste ritt gjorte. Sport 1 Mila ble en form for mare-ritt. Kun dager før start oppdaget vi tilfeldigvis at det var et stort hull i veibanen. Å gjennomføre rittet på rittdagen var ikke mulig. (Informasjonen om avlysningen ble den mest besøkte nyhetssaken på våre nettsider i 2019, mer enn saken om nytt klubbrekord på Enebakk Rundt og Randsfjorden rundt og at Line og Hedda deltok i Artic Race.) Samtidig hadde vi en skikkelig sak med at vi i det hele tatt gjennomførte sykkelritt på Harestua. Det var det mange på Harestua som hadde en mening om. Tore og eg hadde krisemøte med en engasjert syklist fra Harestua som hjalp oss i kommunikasjonen med folket på Harestua. Jeg tror vi landet den saken godt. Men det viser hvor viktig det er med kommunikasjon.


For å redde Sport 1 Mila svingte Tore seg rundt, ordnet med ny dato og informerte deltakere. De kom tilbake litt senere, og som en spinoff fikk vi tenke på ny trasse. Den innførte vi under KalasMila. Mange mente den var bere. Vi trengte i hvert fall ikke stå mange rittvakter. Vi gjennomførte for øvrig et kurs for Stasjonære vakter i april.

Kalas Cup i august ble en skikkelig suksess med mange og glade deltakere. Noen syntes at måten vi arrangerte på og selve traseen var et ritt verdig å være et NorgesCup-ritt. Kalas ordnet med en videofilm fra rittet. Skikkelig fin!


Et fantastisk døgn + 1 time

Noe av mest sprøe vi gjorte i 2019 var nok å sykle i 25 timer. Eller i hvert fall at vi la opp til å sykle så mye. Det var nok noen av småtimerne mellom klokken 02 - 06 det ikke var noen som syklet, men for en innsats vi hadde de øvrige timene.

Her var det mange som gjorte en fantastisk jobb i forkant og i løpet av døgnet, og de har blitt nevnt i egen nyhetssak, men jeg vil igjen nevne Stein Magnus fra EFCT. Hvilken fantastisk fyr!


Ordfører Hilde Thorkildsen kom også på besøk.

Hva bringer 2020 og 2021?

Vi var en gjeng som brukte en helg for å planlegge 2020 hvor «Aktivitetsutvikling» skal stå i fokus. Det mest konkrete er at vi jobber hardt med å få til tre rekretteringsritt for barn og ungdom i Nittedal. Vi prøver å få til Søndagsturene igjen. Vi må bare jobbe bedre med markedsføringen.


Hvis alt går slik det skal med utbyggingen på Mosenteret, har vi et nytt med spinning på Myrens treningssenter. Vi vil uansett ikke være på Hauger gård etter April. Vi kan ikke påvirke hvor snart Mosenteret åpner opp med nye lokaler, men vi håper at vi allerede i november har tilgang til et helt nytt spinninglokale med wattsykler, skikkelige vifter og høyttaleranlegg, og ikke minst dusj!

Vi er gang med forberedelsene for å sykle fort rundt Vättern 2020 sammen med Lørenskog CK og Ceres, og kanskje vi klarer å få til Tour of Norway kids sammen med Mosenteret i 2021?


I 2020 vil to av våre beste jenter, Line og Hedda, gå over til Ringerike CK for å bli med på en sikkelig satsing for seniorer. Målet er at de skal bli med i et team som etterhvert får UCI-status. Spennende! Vi krysser fingrene og håper at det vil gå skikkelig bra!


Dere får rett og slett bare fortsette å være medlem for å få med dere hva som skjer videre!


God Jul og Godt Nytt År alle sykkelvenner og Nittedølinger!


Johan

103 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page