• Johan

Ikke bli korona-daff

Hvordan styrke små og store muskelgrupper i disse koronatider? Online-trening med CK Nittedal kan være svaret.

Da Covid-19 tok Norge og verden med storm, og det meste ble stengt 12.mars, tenkte CK Nittedal nytt. Siden da har vi ukentlig kjørt to økter i uken med online-trening. Helt enkelt forklart; Du trykker «skal» på arrangementet «Core-trening med CK Nittedal» på Facebook, går inn på arrangementet litt før klokken 19.00 hver tirsdag/torsdag og jeg (Emma Kristine Skjerstad) guider deg/dere hjemme i husstanden gjennom cirka 60 minutter med effektiv trening.

Her bruker vi kun oss selv, egen kropp, egen styrke og eget hjem. Treninger er for alle, enten du er toppsyklist, mosjonist eller trimmer.


Vi starter med et kvarter med bevegelighet for å få i gang blodgjennomstrømningen, før vi kjører 30 til 45 minutter med ulike styrke øvelser for mage, rygg, armer, ben, i ulike varianter. Dette er lavterskel. Dere ser meg fra min lille stue, men jeg ser (dessverre) ikke dere. Likevel føler jeg at vi er sammen om dette, da vi holder kommunikasjonen oppe i kommentarfeltet.


Fordelen med denne treningen er at du styrker små og store muskelgrupper, som kan virke skadeforebyggende, gjøre at du får mindre vondt i nakke/rygg når du sitter på kontoret eller når du sykler. I tillegg er det ofte kjedelig å prioritere basistrening (da snakker jeg også for meg selv), så det å kunne gjøre det «sammen» to faste dager i uken kan gjøre det litt enklere. Som med alt annet må det øves, er du ny/fersk vil kanskje de første gangene virke seige, men det som er så fint med fysisk aktivitet er at man raskt merker fremgang og etter 4-8 ganger med trening er man allerede i gang. Nå som alle treningssentre også er stengt, kan dette være et godt alternativ til å ha to faste holdepunkter i uken med trening. I en travel hverdag med trening, jobb, studier, familie eller annet er det fort gjort å «glemme» de små muskelgruppene, men med to ganger 60 minutter core-trening i uken er MYE gjort. Og ønsker du treningstips/veiledning eller har spørsmål innen fysisk aktivitet og trening, ta kontakt med meg. Jeg svarer/hjelper med det jeg kan ☺

35 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Følg med

Støtt oss

MailChip.png

Nyhetsbrev

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Instagram - svarte sirkelen

Facebook
 

Instagram
 

Å være grasrotgiver koster deg ingenting, men du støtter CK Nittedal på en enkel måte - hver gang du tipper.

Kontakt oss

Postadresse: CK Nittedal, Postboks 82, 1483 HAGAN
Organisasjonsnr: 992 382 716
Kontonr: 2280 39 07874

E-post: cknittedal@gmail.com

Molbilnummer til styreleder

Bruk hashtag #SykkelbygdaNittedal

CK Nittedal - #SykkelbygdaNittedal