top of page

Klubbrekord for CK Nittedal i Enebakk rundt

Oppdatert: 3. mai 2019

Onsdag startet landeveissesongen for alvor med tradisjonsrike Enebakk rundt.

For mange av veteranene i CK Nittedal kom sesongens hovedmål allerede i første ritt.

I fjor høst bestemte veterangruppa seg nemlig for å sette et hårete mål – sykle Enebakk rundt under 2 timer. Det krever en snittfart på over 40 km/t gjennom den 83 kilometer lange runden.

Anført av Rune Gjesdahl har veteranene gjennomført et ambisiøst opplegg med felles intervalltrening to dager i uka, og tester for å sjekke fremgangen. For å knipe enda noen minutter har de gått over fra såkalt belgisk rulle – der alle rytterne ligger like lenge i front, til å terpe på lagtempokjøring. Fordelen er blant annet at de sterkeste rytterne kan ta lengre føringer. Dermed får man utnyttet styrkene i laget bedre.Tredjeplass til Tove Irene

Underveis i vinter har det vært litt avskalling i gruppa. Noen har trukket seg fordi de føler de har trent for dårlig. Gruppas antagelig sterkeste rytter, Francis Paulin, er blitt plukket opp av ambisiøse Kjekkas IF.


Onsdag morgen sto likevel 18 gira ryttere klare til start. 15 av dem hang med nesten hele veien.

Foran den siste bakken var det 7 ryttere igjen i laget.

Morten Løken viste seg sterkest på slutten, og kjørte inn på tiden 2:06:44, tett fulgt av Andrus Spietnis og Tore Øygard. Eneste kvinne på laget, Tove Irene Larsen, ble klokket inn på råsterke 2:08:14. Det holdt til tredjeplass i klasse kvinner 50-59.

Rune Gjesdahl mener prosjektet har vært vellykket selv om 2-timersgrensen ikke ble brutt.

- I dag var det gøy. Tidligere har det gjerne vært en stor gruppe ryttere som ikke har bidratt særlig i laget. I dag ga alle det de hadde til de ikke orket mer. Det er det som gjør det til en laginnsats.


CK Nittedal har tidligere syklet Enebakk rundt på 1.59, men for 5-6 år siden ble løypa lagt om.

- Du må plusse på 10-12 minutter for å sammenligne den nye og den gamle traseen, så dette må uansett regnes som en klubbrekord, sier Gjesdahl.

Han mener laget har hatt for får treninger til å få kjøringen til å sitte skikkelig.

- Men i dag synes jeg det satt bra. Å kjøre lagtempo på en linje er en stor fordel i de tekniske partiene og rundkjøringene i begynnelsen. Det ble ingen store luker som jeg la merke til. Alle fulgte opp og gjorde det de skulle. Målet var å vise at vi kan organisere oss på en bra måte, det synes jeg vi fikk til.


Den første halvtimen var det en del motvind og sidevind. Gjesdahl mener det var her de målet om å kjøre kjøre under 2 timer røyk. At Morten Løken fikk bestetid overrasker ikke.

- Morten var veldig sterk i dag. Han gjorde en enorm innsats for å løfte tempoet underveis. Det er bare rett og rimelig at han gikk først i mål av oss.


Klubbleder Johan Conradsson merker folk er nysgjerrige på det som skjer i klubben om dagen.

- Dette var en deilig dag! Jeg synes det er stort av alle i laget å prestere slik. Jeg er stolt av klubben. Selv om jeg selv var nødt til å gi slipp før mål, fikk jeg nok ut det jeg hadde. Ny personlig rekord med syv minutter tyder på det, sier Conradsson.

Det er foreløpig usikkert om veteranene kommer til å kjøre lagtempo i flere ritt utover våren.

Men 10-12 av veteranene skal samarbeide med Lørenskog CK om å sykle Våtternrunden. Ambisjonen er å runde de 300 kilometerne på under 8 timer. Jotunheimen Rundt i juni er også et viktig mål for mange.


Spørsmålet nå er om CK Nittedal skal opprette flere ulike treningsgrupper på senior og veterannivå, delt inn etter ambisjonsnivå, slik at også de råeste og mest ambisiøse rytterne får et opplegg som gjør at de bli i klubben.


PS Kjekkas IF, med blant andre Nittedølene Eivind Olsen, Francis Paulin og Christoffer Clemetz gikk hen og vant hele rittet.304 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page