top of page

Korona, trening og klubben vår

Oppdatert: 23. mar. 2020

Hvordan skal vi i CK Nittedal forholde oss til korona? Hvordan kan vi trene på en sikker måte? Hva betyr korona for klubbens økonomi? Dette er usikre tider med få svar. Men noe kan vi fortsatt gjøre.

CK Nittedal avlyste all innendørstrening allerede 11. mars. I dag, 21 mars, er det ni dager siden all idrettsaktivitet ble avlyst. Så har ting gått slag i slag. Gjennomføring av årsmøter fikk en ny frist dagen derpå. Idrettsforbundet bad regjeringen om strakstiltak for å bistå idretten i en vanskelig tid den 16. mars, og svaret kom to dager etterpå. Idretten og frivilligheten vil dele på 600 millioner. Mange idrettslag er blitt nødt til å permittere trenere og fast ansatte. Det er helt sikkert flere hundre i Viken-idretten som blitt permittert. Det er usikkert om OL vil bli avholdt i år. Norsk idrett ber at det ikke skjer før pandemien er under kontroll.


Dette er utvilsomt den største krisen idretten har sett i manns (og kvinners) minne. En skal ikke ligne det ved krigen, og norsk idretts innsats mot tyskerne. Men vi settes under prøve. Vi skal holde avstand mellom hverandre, så kalt sosial distansering. Samtidig er det høy grad av sosial kontroll i sosiale medier. Diskusjonen går om hva som er lov og ikke lov. Det er mange etiske dilemmaer som oppstår. En kan være ute, altså kan en sykle. Vi har ikke et idrettsanlegg, veien er åpen. Men vi skal ikke være samlede mindre enn én meter (eller er det to nå?) fra hverandre. Hvordan løses det? Smittevernoverlege i Oslo kommune, Tore Steen sier i et intervju om hvordan turgåere skal forholde seg:

– Jeg vil anbefale at man forsøker å holde et par meters avstand til de som går i samme retning som en selv, sier han. Kanskje kan det være en regel. En annen er: Hva sier vi til Varingen hvis vår trening blir en sak?


Idrett er alltid et lagspill

Det er ikke CK Nittedals oppgave å lage egne regler for oss. Selv om ikke alle ikke-syklister tenker på det, er landeveissykling en lagsport. Terreng og enduro er nok mer en individuell idrett, men treninger er sosiale sammenkomster hvor en pusher hverandres grenser. Nå er det tid for å forholde oss til felleskapet. Dette er nok også en tid der vi heller får være litt mer forsiktig enn vi kanskje trenger. Det er forsiktigheten som er vår forsikring akkurat nå.


Idrett er også et lagspill i den forstand at vi står sammen mellom idretter i vår kommunikasjon til samfunnet for øvrig. Det er dette samspill som ordnet 600 millioner på to dager for å minske de økonomiske følger idretten får pga innstilte arrangementer og ritt. Da må vi vise solidaritet og samhold.


Krisen føder kreativitet

Ikke alt er mørkt. Vi mennesker har en inneboende vilje å kreere. Det har spesielt alle musikkartister vist oss gjennom enn den ene og andre videoen på Facebook. Vi har et behov å være sammen. Selv i en tid med sosial distansering. Det vi i CK Nittedal har gjort er å innføre trening via Facebook live. Vi har gjennomført to treninger og inviterer til trening tirsdag og torsdag klokken 19.00. Gitt en ikke er helt alene når en trener har vi vært 30 - 40 deltakere på treningene. Vi har fått vist frem klubben til flere ikke-medlemmer, og fått artikkel i Varingen på grunn av vårt kreative initiativ.


Klubben skal bestå også etter korona

Alt dette vil ha et slutt. Klubben skal bestå også i andre enden av korona. Derfor er det viktig at alle betaler medlemskap og treningsavgiften som vanlig i solidaritet til oss selv. Klubben har god økonomi, men det er ikke dette vi skal bruke den til. Vi må anta at de fleste av våre ritt vil bli avlyst. Det kan innebære et tap på ca 100 - 150 000 kroner. Selv om vi får hjelp fra staten, vil det ikke bli krone for krone. Til det er 600 millioner for lite penger. Idrettens omsetning på egne aktiviteter er over 1 milliard per måned. Vi vil kun få en brøkdel av et forventet tap. Derfor er det spesielt viktig at alle deltar og betaler medlemskap.


Per nå har vi over 100 som av forskjellige grunner ikke har betalt medlemskapet, kanskje såg en ikke e-posten? Vi ber derfor instendig at en logger inn på MinIdrett for å sjekke om en har betalt. Eller så sender du en e-post til cknittedal@gmail.com hvis du lurer på om du har betalt eller ikke. Vi vil sende ut purringer i løpet av få dager. Hvis en vil bidra ekstra kan en be en venn å bli medlem til vår laveste medlemskontingent på 100 kroner. Eller Vippse noen kroner til 12240.


Nettsider vi kan gå til hvis vi lurer på noe

Idrettsforbundet samler viktig informasjon for oss i idretten på egen side:


Helsenorge har sider for befolkningen generelt:


244 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Årsmøte 26. februar kl.18.00

Årsmøte for 2019 vil være på Flammen onsdag 26. februar med start klokken 18.00. Årsrapport 2019​ Sakspapirer Sak 9 - Resultatrapport Sak 9 - Signert balanse Sak 10 Forslag til ny lov Sak 13 Budsjett

Comments


bottom of page