top of page

CK Nittedal-jenter på Artic Race

Oppdatert: 18. aug. 2019

I Nord-Norge befinner seg nå noen av verdens beste syklister for å se hvem som er kjappest skikkelig langt nord under Artic Race of Norway. Der er også Hedda og Line Kristiansen, to søstrer fra Hakadal og CK Nittedal. De er tatt ut som representanter for regionlagene Innlandet respektive Østlandet, for å sykle rittet Arctic Race Morgensdagens Helter.


Line fikk muligheten på tross for sin alder.

Det ikke så mange sykkeljenter, så da får de som er ett år yngre også prøve seg. Noe jeg syns er veldig bra, fordi sesongen nærmer seg slutten og neste sesong er jeg junior. Jeg bruker dette rittet til å se hvor langt det er til toppen. Jeg får nok litt slag i tryne over nivået!


Hedda er litt mer rutinert. Hun deltog også sist år. Da for Region Innlandet. I år fikk hun tilbud om å representere både Østlandet og Innlandet. Valget falt på Østlandet.

- Det er veldig gøy å bli tatt ut, og det er veldig gøy at Line også skal sykle! Vi har ikke stått på startstreken sammen på flere år!


Neste år ser vi nok begge som representanter for Østlandet. Og frem til da er det mange treningstimer som skal legges ned. Line forteller at hun trener omtrent 10 - 15 timer i uken, og 120 timer denne sommeren.


Fikk møte Thor Hushovd

Line du kjørte strålende under Sørlandet Petit Prix i helga som var. Ledertrøye og mega-pokal. Og du fikk møte Tor Hushovd! Fortell litt om rittet.

- Jeg dro nedover til Kristiansand og Sørlandet for treningen sin skyld. Jeg hadde lave skuldre og siden vi skulle starte i samme felt som M13\14 så visste jeg at det ble satt høy fart. Sørlandet petit prix arrangeres av Kristiansand og Grimstad Cycleklubb. Det er to ritt på lørdag i Kristiansand, og en fellesstart i Grimstad på søndagen. Jeg hadde egentlig gledet meg mest til rittene i Kristiansand, en prolog og ett gateritt. Dessverre på slutten av gaterittet, på nest siste runden, så var det et stygt fall rett foran meg, jeg var ikke involvert, men måtte ta meg sammen for å kjøre opp igjen til teten. Det tok ikke lange tiden før hele feltet ble stoppet og nøytralisert fordi målområdet var full av syklister på bakken og ambulanser midt i kjørebanen. Vi fikk dessverre ikke fullført rittet med en spurt. På søndag prøvde jeg bare å henge med gutta så lenge som mulig. Jeg hadde bare 5 sek i sammendraget før denne etappen. Men jeg var den jenta som hang med gutta lengst, så da fikk jeg litt gratis sekunder der. Ett veldig morsomt barne- og ungdomsritt. Jeg synes det er trist at jeg ikke kan kjøre til neste år.

Hybelliv med fokus på trening og skolearbeid

I tillegg til treningen skal de begge klarer av skolearbeidet. Hedda går videregående i Tønsberg på Wang toppidrett, og Line på NTG i Bærum. Dette gjør at begge jentene tilbringer skoleukene på hybel.


Skoleukene består av noen timer trening på morgonen før skolen starter. Det er ikke færre timer på skolen enn andre på videregående. Så må de vaske klær og lage middag selv. Først deretter kan de slappe av litt før neste økt. Og så går dagene på skolen. På helgene er det derfor helt greit på komme hjem til Mamma og Pappa.


Sist såg vi søstrene under KalasMila

Hedda endte opp med nytt personlig rekord under KalasMila.

- Under KalasMila satt jeg ny pers! Det er gøy å se fremgang, og at det man gjør fungerer.


Lines nye hverdag med å bo alene på hybel var nok delaktig i at det ikke ble rekord.

- Jeg var ikke helt forberedt på ritt. Hode var ikke helt på plass, men det viser seg at jeg er i god form. Tiden ble helt grei. 20 sek unna personlig rekord, men jeg vet at jeg hadde mer å gå på.


For få jenter som sykler

Hedda minnes tilbake til når hun selv begynte med sykkel. Det hun likte aller mest var å møte alle de andre jentene som kom fra alle steder i Norge.

- Alle er venner med alle og det er et supert miljø! Vi er en sykkelfamilie som tar imot alle jentene vi kan få!


Utfordringer og fokus på å ha det gøy

De er begge enige om at det er utfordringene som er gøy. Det er da en opplever mestringsfølelsen.

- Sykling er mye action! Om man sitter i et stort felt på 100 ryttere, eller om man kjører ned en dropp i skogen er det gøy når man mestrer det! Og det aller viktigste er å ha det gøy!


Artic Race Morgendagens Talenter handler om fremtiden – Hvordan ser drømmen ut?

-Min store drøm er å komme inn på et profesjonelt sykkellag som Team Hitec Products eller Canyon Sram Team! Å få lov til å holde på med det jeg liker aller mest, og å få støtte fra et lag som gjør at man kan holde på med sykkel. Det er drømmen!

-Jeg har ikke alltid synes at det har vært gøy å kjøre ritt. Jeg har aldri turt å drømme om å sykle store ritt fordi jeg har syntes det har vært litt skummelt. Men nå er jeg tøffere, så selvfølgelig drømmer jeg om å få prøve meg på juniorlandslaget de to neste årene. Det er en drøm å få sykle ritt med de norske fargene på drakten.


Vi sier lykke til med fremtidige ritt!

346 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page