top of page

Det største, råeste ungdomsrittet dette året?

Nittedal Ungdomsenduro fikk en fantastisk start med hele 71 påmeldte ungdommer mellom 10-16 år fra hele Østlandet. Nær 100 smittevernsregistrerte møtte opp i solskinn med brede smil for å heie på og bakke opp de unge. Rittet ble arrangert av CK Nittedal for første gang dette år 5. september.

Sekundstrid midt i skauen Varingskollen byr på spennende sykkelstier for store og små. 10 åringene syklet to ulike etapper, de fleste 11-12 år syklet tre etapper, mens 13 – 16 åringene syklet fire ulike. Den krevende fjerde etappen, «Litt Ludvig» var valgfri for klassen 13 –14 år. Det skiller kun noen få sekunder mellom de beste terrengrytternes etappetider, men helt til topps i de to gutteklassene 15 – 16 år og 13 –14 år, sto to CK Nittedal-syklister.


Torben Hjelset og Markus Skeie-Lebreux hadde henholdsvis 4. og 3. etapper i de varierte stiene i Varingskollen og vant hver sin klasse. Sterke Maren Stærkebye-Ellingsen, fra Sykleriet i Hokksund vant 13-14 års klassen for jentene. Fullstendige resultatlister finner du her. Klassene 10 – 12 år har ingen rangering. Alle fikk deltakermedalje, sponsorgaver og tilsynelatende en strålende opplevelse på det første rene ungdomsrittet i enduro.

Hele 17 syklister fra CK Nittedal deltok, men mange andre klubber hadde tatt turen til Varingskollen. Det var syklister fra Elverum, Valdres, Asker og Modum. God stemning langs stiene i skogen ga et labert kiosksalg, men lykkelige store og små talenter på sykkelsetet.  Mange deltok på enduroritt for første gang, og sendte hurrarop ved avreise om at det skulle absolutt bli flere – og de vil tilbake til Nittedal!

Det kan se ut til at en tradisjon ble født denne helgen CK Nittedal er særs motiverte for et nytt ungdomsritt i 2021. Ideen om et eget ungdomsritt oppstod i et styremøte i juni da Hakadal Enduro ble avlyst, likt de fleste andre ritt dette året. Et knippe foreldre har deretter dratt i tømmene for å tilby et godt og trygt arrangement, på lag med lokalmiljøet og Nittedal kommune. – Sykkelglede har vært viktigste fokus for arrangørstaben, og et uttalt mål om å tilrettelegge for at både enduro-, utfor- og rundbanesyklister skal få gode opplevelser i vårt ungdomsenduro, sier rittleder og trener i endurogruppa i CK Nittedal, Remi Bjerknes.


Han fortsetter:

– Vi vil ha profesjonalitet og god stemning, som betyr å fremme samhold på tvers klubber og utøvere, og å bygge godt samarbeid i klubben med foreldre og ressurser.

Nestleder i CK Nittedal, Kine Lidsheim:

– Til nå har enduroritt primært vært et tilbud for «voksne» over 16 år. Bortsett fra Hakadal Enduro og ett ritt til, har vi ikke særlig andre enduroritt i Norge for de yngre utøverne. Dette første rittet i Nittedal er et tydelig bevis på at mange unge vil sykle enduro i vanskelige terrengløyper. At de unge må dytte sykkel eller sykle 45 min for å komme til start, ser ikke ut til å stoppe iveren etter å få sykle fort utfor. De er virkelig noen tøffinger som liker utfordringer.

Tilbakemeldingene er strålende både under dagen og på sosiale medier, folk har kost seg.

– Selv om det er mange forbedringspunkter, har vi veldig lyst til å arrangere et nytt ungdomsritt i 2021. Vi vil blant annet jobbe enda mer for å nå ut til jentene og få dem med oss. Vi er superglade for å ha en positiv foreldregruppe og mange voksne endurosyklister i klubben som er med oss i arrangørteamet. Uten dette teamet i ryggen kunne vi ikke gitt ungdommene et slikt tilbud. At klubben har lyst til å satse på enduro og ha egne lokale ritt, er en styrke for Nittedal som sykkelbygd, og ikke minst for sykkelungdommen, avslutter Kristine Skeie, en av ressursene i klubben.Bilder: Herman Hanken og Tobias Bjerknes

378 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page